Bildet viser en man som holder en mynt over sin sparebøsse. "Hva koster tannlegen" lurer mange på. Derfor har vi valgt å forklare hvordan en tannbehandling beregnes.

Du kan gjennom å se på vår prisliste sette sammen forskjellige behandlingskoder for din behandling og få et prisoverslag over hele behandlingen.

Her kommer en del eksempler på hvor mye forskjellige behandlinger kan koste og hva som inngår i en tannbehandling.

Akutt tannverk der du trenger rotfylling:

Akutt undersøkelse: 450 kr
Bedøvelse: 125 kr
Røntgen: 120 kr
Fjerning av tannerven ved første besøk: 790 kr
Midlertidig fylling: 290 kr
Hygienetiltak: 95 kr

Totalt: 1870 kr

Vær oppmerksom på at behandlingen ikke er ferdig, men du blir kvitt tannsmerten. En rotfylling tar mellom 2-3 besøk inntil tannen er helt ferdigbehandlet. Du vil få et prisoverslag på resten av behandlingen.

Om du har hull i tannen der en fylling skal lages:

Det avhenger av hvor stort hullet er. Dette er eksempel på et mellomstort hull.

Fylling på en flate: 1195 kr
Bedøvelse: 125 kr
Hygienetiltak: 95 kr

Totalt: 1415 kr

Dette forutsetter at behandlingen er avtalt tidligere etter en fullstendig undersøkelse og ikke er et akutt besøk. Ved akutt besøk må en undersøkelse og et røntgenbilde legges til, som vist ved eksemplet under akutt tannverk.

Fjerning av tann ved akutt besøk:

Akutt undersøkelse: 450 kr
Røntgen: 120 kr
Komplisert fjerning av tann: 1150 kr (dette avhenger av hvor kompliserte anatomi tannrøttene har og om det ikke trengs en kirurgisk tanntrekking)
Bedøvelse: 125 kr

Totalt 1845 kr

Du finner fler eksempler på forskjellige behandlinger og priser under «Hva koster et akutt besøk». Dette for at du skal vite hvilke koder som kombineres med hverandre ved en tannbehandling.