Tannbleking Oslo

Det er sikrest å få tannbleking utført hos tannlegen. Bleking av tenner utføres når misfargingen sitter dypere i tannen

Vi tilbyr nå hjemmebleking til kun kr. 2490,- for både over-og underkjeven (ordinær pris hos de fleste tannleger i Oslo kr. 4000,-). Ring 22605557, eller send epost til Info@majorstuatannlegene.no så tar vi kontakt. Vi tilbyr ikke laserbleking!

Bildet viser tenner i overkjeven der halvparten av tennene på den ene siden er gule og den andre halvdelen er hvite som resultat av tannblekingen. Tannbleking i Oslo utføres av oss på Majorstua Tannlegene enkelt og raskt.
Tannbleking som utføres hjemme varer lengst og fungerer best.

Det finnes ulike metoder for å få hvitere tenner og bleking av tennene er den mest skånsomme. Misfarging av tennene kan komme av f.eks. røyking, inntak av fargerike drikker, som kaffe, te og rødvin eller sterkt krydret mat.  Noen mennesker er født med gulere tenner enn andre, men uansett hva som er opphavet til gule eller misfargede tenner kan man alltids bleke tennene for et flottere smil og et mer attraktivt utseende.  

Metoder for tannbleking

Det finnes to typer tannbleking:

– Hjemmebleking
– Tannbleking med laser hos tannlegen

Før behandlingen startes undersøkes tennene dine for å sjekke at du ikke har hull i tennene eller skadet tannkjøtt, dette må i så fall behandles først. Vær oppmerksom på at tannkrone og tannfyllinger ikke kan blekes.

Hva benyttes ved tannbleking?

Ved tannbleking anvendes et middel (ofte et peroksid) som trenger gjennom emaljen (det ytterste laget av tannen) og dentin (det andre laget etter emaljen) og bryter ned misfargingen i mindre deler.

Hvordan fungerer hjemmebleking?

Ved hjemmebleking tas det et avtrykk av tennene både oppe og nede og du får påsatt to tynne skiver som du skal ha blekningsmiddel i.  Skinnene skal først prøves i munnen for å se om de sitter riktig. Deretter viser tannlegen deg hvordan du skal legge gelé i skinnene og hvilke tenner du skal bleke. Skinnene skal helst brukes om natten i omtrent 6-8 timer. De kan også brukes om dagen, men det kan bli vanskelig pga. jobb, inntak av mat og drikke osv. Derfor anbefaler vi å bruke skinnene om natten når du sover.  Det vil være lettere å bleke både over- og underkjeven samtidig, da prosessen blir forkortet. Skulle det være et problem er det fullt mulig å ta en kjeve av gangen. Vi foretrekker hjemmebleking og anbefaler det til alle våre pasienter.

Hvorfor er hjemmebleking best?

Fordelene med hjemmebleking er at:

– Du har full kontroll over din tannfarge og kan alltid avslutte behandlingen når du føler du er fornøyd med den nye fargen på tennene dine.
– Med blekningssettet medfølger det alltid en fargeskala som du kan bruke for å sammenligne din opprinnelige tannfarge med den nye du får. Da kan du tydelig se forskjellen.
– Når du er ferdig med behandlingen kan du beholde skinnene dine til neste gang du vil bleke tennene. Det eneste du gjør er å kjøpe blekningsgele i sprøyter.

Hvor lang tid tar det før du ser resultatet?

Avhengig av hvor mørke tenner du har i utgangspunktet, tar det mellom 2-5 gangers bruk før du ser en stor forskjell.

Tannbleking med laser på klinikken

Denne blekingsmetoden utføres på klinikken og du ser resultatet direkte etter at behandlingen er avsluttet. Behandlingen utføres med gelé som påføres tennene og aktiveres med laserlys. Behandlingen tar omtrent 30-45 minutter. Vi utfører ikke laserbleking.

Fordeler med laserbleking

– Den eneste fordelen med denne behandlingen er at det går veldig fort og du ser resultatet direkte.

Ulempene med laserbleking

– Du kan få ising i tennene mens blekingsmidlet virker
– Varigheten er ikke like lang som ved bruk av skinner, derfor anbefaler vi ikke denne metoden
– Du kan ikke bestemme din nye tannfarge selv

Under tannblekingsprosessen

– Reduser/unngå fargerike drikker, som kaffe, te og rødvin
– Reduser/unngå fargerik/krydderrik mat, som inneholder f.eks. karri, chili og gurkemeie
– Unngå røyking
– Bruk gjennomsiktig munnskyll med fluor ved ising i tennene
– Ikke spis/drikk i tiden du har skinnene i munnen
– Utsett ikke blekningsskinnene for varmt vann da de deformeres. Rengjør dem hver dag med kaldt vann
– Oppbevar gelésprøytene (blekningsmidlet) i kjøleskapet utilgjengelig for barn

Etter tannbleking

For å opprettholde resultatet skal du generelt minske inntaket av de matvarer og drikker som du unngikk under behandlingen, som f.eks. krydderrik mat (karri og chili), kaffe og te samt røyking.

Er bleking skadelig for tennene?

Nei, hydrogen peroksid, som brukes som blekemiddel, brytes ned i vann og syre. Den er helt ufarlig og skader ikke tennene. Men, det kan derimot medføre smerter i tannkjøttet ved for mye gelé i skinnen. Bleking skal helst skje maks 2 ganger hvert år.

Bleking av rotfylte tenner

Rotfylte tenner kan ikke blekes på vanlig måte. De blekes fra innsiden med sterkere blekemidler, dette utføres av tannlegen.

Du skal ikke bleke tennene om:

– Du er storrøyker (pga. stor risiko for tilbakefall)
– Du har store, synlige fyllinger og gule kroner (fyllinger og kroner blekes ikke, i så fall må det planlegges at kroner og fyllinger byttes ut etter at blekingen er ferdig på alle tenner)
– Du er gravid eller ammer
– Du har store kariesangrep eller tannkjøttproblemer
– Du er under 18 år (dette fordi minerealiseringen av tennene skal være helt ferdig før behandlingen)

Komplikasjoner og bivirkninger

Under behandlingen kan man iblant få ising i tennene. Ved mild ising i tennene kan munnskyld med fluor hjelpe, men om ising i tennene er plagsomt skal du avbryte behandlingen 2-3 dager og skylle rikelig med fluor. Du kan også få svie i tannkjøttet om du legger for mye av geléen. I dette tilfellet skal du avbryte behandlingen noen dager til tannkjøttet har normalisert seg. Når tannkjøttet har grodd kan du starte behandlingen på nytt.

Kan gravide og ammende kvinner bleke tennene?

Nei, vi anbefaler dem å vente med behandlingen.

Sist endret: fredag 26 mars, 2021
Publisert av: Majorstua Tannlegene