Skallfasett

Bildet viser en munn der det finns en misfarget tann blant andre tenner. Under den misfargede tannen holdes en skallfasett som er mye finere og lysere.
Med skallfasett slipes tannen minimalt (mindre enn ved tannkrone) og du får et nyt skall på utsiden av tannen.

Med skallfasetter får du et finere utseende på tennene siden tannen slipes minimalt.

Skallfasett er et tynt skall av porselen som sementeres fast på tannen og gir deg et finere smil. Mange lurer på hva som er forskjellen mellom skallfasett og en krone. En skallfasett dekker bare utsiden av tannen; den overflaten som synes. Med en krone får du et nytt skall på hele tannen.

Last opp bilde & få gratis vurdering av tannlegen

Legg ved bilde(r) av dine tenner fra din PC/mobil

Når lager man skallfasett?

Skallfasetter utføres ofte på tenner som er sterkt misfargede eller utstyrt med gamle, mørke fyllinger. De kan også brukes ved endring av formen eller posisjonen på tennene, som f.eks. ved mellomrom mellom tennene eller skjeve tenner. Ved større tap av tannsubstans, der tannen behøver mer støtte, lager man en tannkrone i stedet.

Hvordan fremstiller man en skallfasett?

Først må tannens utside forberedes for å skape plass. Dette gjøres ved å slipe bort fyllinger og en liten del av emaljen. Deretter tas et avtrykk av tannen, som sendes til tanntekniker for tilvirkning. Skallfasetter lages med høy vekt på presisjon og estetikk, derfor bruker vår tanntekniker ekstra god tid til å skape det ønskede resultatet.

Hva koster en skallfasett?

Skallfasetter krever mer jobb enn tannkroner, men mindre sliping, derfor har vi valgt å la de koste like mye. Avhengig av hvor mye arbeid og tid tannen/tennene krever, koster det fra 4900-5900 kr. Ved korrigering av flere tenner får du en pakkepris av oss.

Sist endret: tirsdag 20 oktober, 2020
Publisert av: Majorstua Tannlegene