Snorkeskinne

Bildet viser en snorkeskinne som består av skinne til overkjeve og en til underkjeve fra forskjellige vinkler. Snorkeskinne kan enkelt løse dine snorkingsproblemer.
Du kan ha rett til økonomisk bidrag for din snorkeskinne.

Snorking kan være veldig forstyrrende og virke ødeleggende på søvnkvaliteten, både for deg og din partner.

Hvordan oppstår snorking?

Snorking er forårsaket av reduksjon av muskelaktivitet i tungen og andre muskler rundt halsområdet, tungebenet faller tilbake og luftveiene kollapser. Trange luftveier gir mindre oksygen til kroppen og fører dermed til blant annet søvnighet på dagtid, nedsatt konsentrasjon, hodepine og depresjon, samtidig som det påvirker immunforsvaret. En viss gruppe av de som snorker har såkalt søvnapné.

Hva er en snorkeskinne?(SomnoDent)

Vi samarbeider med SomnoDent som produserer SomnoDent snorkeskinne. Snorkeskinnen består av en øvre og en nedre tannskinne, som produseres individuelt. Skinnens funksjon er å skyve frem underkjeven og dermed skape frie luftveier, slik at det blir betydelig lettere å puste mens man sover. På skinnen til underkjeven finnes det vinger som låser den på plass ved sammenbiting slik at ikke underkjeven faller tilbake. Man kan åpne munnen, snakke og drikke mens man har skinnen i munnen. Skinnen har cirka 83% effektivitet ved godt samarbeid (pasientens samarbeidsnivå), noe som blant annet betyr bedret søvnkvalitet, redusert snorking og søvnighet på dagtid samt lavere nivåer av stresshormoner.

Hvordan lages en snorkeskinne og hvordan brukes den?

Tannlegen utfører en komplett undersøkelse av tilstanden til tennene og kjeven, for å oppdage om det trengs tannbehandling før skinnene produseres. Det tas avtrykk av over- og underkjeven samt en indeks som viser forholdet mellom kjevene. Produksjonen skjer hos en tanntekniker og cirka 10 dager senere testes skinnen på pasienten. Den blir utlevert når den har god passform sammen med instrukser om hvordan den tas av og på samt om rengjøring. Første etterkontroll utføres 3-4 uker etter levering av skinnen. Da blir det gjort en utredning på symptomene for å se om den har gitt forventet resultat. Andre etterkontroll skjer etter 3 måneder, og den tredje etterkontrollen gjøres 6 måneder etter utleveringsdato.

Ny pasient?

Vi tilbyr våre nye pasienter 35% rabatt på en fullstendig undersøkelse. Inkludert i prisen er polering og rengjøring samt fire røntgenbilder. Som ny pasient hos oss vil du være den første til å motta informasjon om hvordan vi jobber, hva vi skal gjøre på dagens besøk og hvordan vi går frem. Vi setter opp en skreddersydd behandlingsplan som vi blir enige om sammen med deg. Du vil også motta et kostnadsoverslag for den planlagte behandlingen. Du kan alltid dele opp betalingen din rentefritt. Det er veldig viktig for oss at du får innblikk i din behandling, og deretter er enig i hva som må gjøres og hvorfor. Du får tilbud om en gratis konsultasjon hvis du lurer på noe.

Sist endret: torsdag 31 januar, 2019
Publisert av: Majorstua Tannlegene