Tannlegeskrekk (odontofobi) Oslo

Nøl ikke med å ringe oss for en gratis konsultasjon, våg å ta det første steget!

Vi bruker ekstra tid på deg som har tannlegeskrekk og planlegger en behandling som er individuelt tilpasset deg.

Dermed gir vi deg den tryggheten du alltid har villet ha hos din tannlege. Vi utfører ingen behandling før du er klar for det.

Hva er tannlegeskrekk og hvorfor har man det?

Tannlegeskrekk er et vanlig problem blant folk, spesielt oss nordmenn. For de fleste bunner dette i «skoletannlege-tiden», hvor tannlegene hadde utilstrekkelig kompetanse innen barnepsykologi. Tannlegebesøk forbindes med en traumatisk opplevelse der barn skrek av smerte og ikke ville fortsette. Dette har fulgt et stort antall barn inn i voksen alder. Skrekken gjør at man unngår å gå til tannlegen og får angst bare av tanken. Dette kan resultere i at en enkel, ubehandlet tannskade leder til at man blir hoven (tannbyll) og får store infeksjoner. Dette kan påvirke hele kroppen, fremfor alt hjertet, og dessuten lede til blodforgiftning.

Du som har tannlegeskrekk skal vite at du ikke er alene om dette

Bildet viser en kvinnelig tannlege som forsøker å berolige sin redde pasient.
Vårt mål er å kurere din tannlegeskrekk gjennom å behandle deg på den måten du selv vil bli behandlet på.

En stor andel mennesker lever med det i hverdagen, tenker på det daglig, og plages av smerten de ikke kan gjøre noe med. Deres allmenne helse påvirkes av den dårlige tannstatusen og dette kan gi mye dårligere livskvalitet, noe som enkelt kan utbedres.

Hvordan vi behandler deg som har tannlegeskrekk

Vi på Majorstua tannlegene har som mål å behandle din tannlegeskrekk trinnvis. Vi ser på deg som en person og ikke en tann som skal behandles. Vi tilbyr gratis konsultasjon og samtaleterapi, slik at du kan få se miljøet vi jobber i og gjør deg kjent med omgivelsene der du skal få behandling. Det er også viktig å bli kjent med den tannlegen du skal bli behandlet av samt se hvordan kjemien mellom dere fungerer.

Som pasient hos oss skal du vite at behandlingen som utføres på deg er helt smertefri. Du skal føle at det er du som har kontroll over behandlingen og at du kan avbryte den akkurat når du vil. Du skal alltid kunne føle deg trygg i våre hender. Vi planlegger din behandling slik at behandlingens gang forklares for deg innen den påbegynnes. Du har en skjerm foran deg i stolen, som viser deg hvilken tann som skal behandles og hvordan det foregår. Dermed settes du inn i hva som skjer i munnen din.

Nøl ikke med å ringe oss for en gratis konsultasjon, våg å ta det første steget!

Sist endret: tirsdag 25 februar, 2020
Publisert av: Majorstua Tannlegene