En behandlingsmåte for deg med ekstrem tannlegeskrekk, der samtaleterapi ikke fungerer .
Det finnes tilfeller der pasienten har en såpass stor redsel for tannpleie at det ikke lar seg gjøre å behandle pasienten på vanlig måte. Narkose kan da være en passende behandlingsmåte. Vi starter alltid med å behandle tannlegeskrekk, men når pasienten ikke svarer på behandlingen kan vi tilby narkose.
Hvordan planlegges tannbehandling under narkose?
Vi utreder først hva du kan klare og hva du absolutt ikke takler i våken tilstand. De kompliserte behandlingene, som måtte oppleves som traumatiske for deg, gjennomføres under narkose. Først og fremst utredes du av en anestesilege (narkoselege), for å se om din allmenntilstand tillater behandling under narkose. Deretter planlegger vi en dag hvor du blir behandlet i maks fire timer, sovende og med en narkoselege på plass. Når du våkner opp er behandlingen ferdig og du blir på oppvåkningen i en time etter behandlingen. Du skal alltid ha en ledsager med deg fra klinikken som følger deg hjem. Om du behøver flere narkosetimer under behandlingen din, anbefales det en time hver tredje måned.
Kombinasjonen av narkosebehandling og samtaleterapi gir best resultat
Denne behandlingen kan anvendes av deg med ekstrem tannlegeskrekk og som har et akutt tannproblem (tannverk pga. visdomstann eller rotfylling av bakre tenner), som må løses raskt. Å kurere tannlegeskrekken din er det viktigste steget i behandlingen. Velger du narkosebehandling unngår du å møte samt kurere tannlegeskrekken din. Behandling av tannlegeskrekk krever tid, samtaleterapi og tilvenning. Derfor legger vi størst vekt på at du skal bli kvitt både tannsmerten, tannproblemet samt tannlegeskrekken din.
Helfo og narkosebehandling
Du som har rett til støtte fra Helfo, kan i visse tilfeller også få narkosebehandling dekket.