Filler behandling i ansiktet, blant annet i leppene, under øynene og kinnene gir deg et yngre utseende.
Filler er et middel som fyller ut rynkene dine og former ansiktet ditt akkurat som du vil. Rynker forekommer ved at huden mister sin elastisitet på grunn av aldring. Da oppstår det tap av kollagen, elastin og hyaluronsyre, som produseres naturlig i huden.
Nei til plastisk kirurgi
Tidligere anvendte man kun kirurgiske inngrep for å fjerne overflødig hud og rynker, men metoden har sine ulemper. Det være seg komplikasjoner, som f.eks. infeksjoner etter kirurgi eller misnøye fra pasientens side dersom resultatet ikke ble som forventet. En annen ulempe med denne metoden er at den fører til en permanent endring av utseendet.
Filler til ansiktet
Nå har det kommet en mye lettere og mer skånsom løsning på dette, nemlig filler som er en trygg og godt utprøvd metode. Pasienten trenger ikke å gjennomgå en operasjon, og resultatene er ikke permanente. Det vil si at etter 3-12 måneder, avhengig av hva slags materialer som er blitt brukt, går huden tilbake til sin opprinnelige form. Filler er ufarlig og brytes ned i kroppen. Filler, som vi bruker daglig i våre behandlinger, har stor fleksibilitet og følger lett ansiktets mimikk.
Hva er filler, og hvilke typer finnes?
Filler er et middel som brukes for å fylle ut hudens volum. Det finnes flere typer filler. Det som er mest etterspurt og sikkert er hyaluronsyrebaserte (HA) filler. Hyaluronsyre er vannbindende molekyler som produseres naturlig i kroppen. Det finnes forskjellige merker av filler. De kommer i forskjellige former og med forskjellige bindinger, noe som bestemmer holdbarheten og konsistensen til de ulike filler. Det brukes filler med forskjellig konsistens til ulike deler av ansiktet avhengig av hvor grov eller fin rynken er. Man har delt HA-baserte filler i to store grupper; bifasisk og monofasisk filler. Dersom du vil vite mer om filler, kan du lese her:
Monofasisk filler
I monofasisk filler er hele HA (hyaluronsyre) kryssbundet. Dvs. at hele hyaluronsyren bindes til en glatt gelé, som gir en mykere konsistens og er lettere å injisere. Det er heller ikke behov for påfyllinger de kommende dagene. Disse har ulik varighet avhengig av konsistens, vanligvis mellom 3-9 måneder. Eksempler på monofasisk filler er amalianfiller, teosyal, filorga, juvederm og stylage.
Bifasisk filler
En av de første og mest kjente HA-baserte filler er Restylane, som kom på markedet i 1996. Restylane er en bifasisk filler, noe som betyr at HA (hyaluronsyre) er delvis bundet til harde partikler, mens den andre delen er bundet til et middel som ligner flytende vann. Dette er for at den skal kunne injiseres lettere. Den delen av HA forsvinner ganske fort, og derfor trenger pasientene alltid et påfyll noen dager etter den første injeksjonen. Restylane har lengre varighet (over 6 måneder) enn andre filler, og er forholdsvis dyrere.
Gjør behandlinger med filler vondt?
Tidligere kunne injeksjoner med filler være smertefulle for sensitive pasienter. Derfor har man tilsatt en liten mengde lidokain (bedøvelse) i produktene for å redusere smerten. Før behandlingen kan man i tillegg bruke både lokalbedøvelse og bedøvelsesmiddel i form av injeksjon, noe som er til stor hjelp.
Hva skjer etter behandling med filler?
Du kan få:
- Blåmerker
- Rødhet
- Bli hoven
- Ømhet
Spesielt hvis injeksjonen har blitt utført for å forstørre leppene. Men dette går over i løpet av noen få dager. Bruk av is på injeksjonsområdet kan lindre hevelsen.
Det er best å ikke:
- Sminke seg
- Svømme eller ta badstue
- Sole seg de neste 6 timene
- Trene
Områder for behandling med filler i ansiktet
- Lepper
- Rynker på overleppen (røykerynker)
- Under øynene (ringer under øynene og selv poser under øynene kan forsvinne)
- Bekymringsrynken (rynken mellom øyenbrynene)
- Pannerynker
- Nasolabialfure/neseleppefold: Rynken mellom nesevingene ned mot munnen
- Marionettrynker (rynker nedenfor munnvikene)
- Skulpturering av ansiktet, dvs. oppbygging av kinnbein og angulusområdet (kjevebeinets bakre del)
- Korrigering av nesetippen
Filler på gravide og ammende kvinner
Hittil finnes ingen rapporter som tilsier at man ikke bør utføre behandling med filler på gravide eller ammende kvinner.
Pris på fillerbehandling
Prisen på behandling med filler avhenger av hva slags filler vi bruker samt hvilken mengde. Hos oss starter prisen fra 1700 kr/ml. Ta gjerne kontakt med oss for nærmere informasjon om pris.