Hva koster tannlegen?

Bildet viser en man som holder en mynt over sin sparebøsse. "Hva koster tannlegen" lurer mange på. Derfor har vi valgt å forklare hvordan en tannbehandling beregnes.
Du kan gjennom å se på vår prisliste sette sammen forskjellige behandlingskoder for din behandling og få et prisoverslag over hele behandlingen.

Hva koster tannlegen? Her kommer en del eksempler på hvor mye forskjellige behandlinger kan koste hos tannlegen og hva som inngår i en tannbehandling.

Akutt tannverk der du trenger rotfylling:

Akutt undersøkelse: 499 kr
Bedøvelse: 199 kr
Røntgen: 159 kr
Fjerning av tannerven ved første besøk: 890 kr
Midlertidig fylling: 490 kr
Hygienetiltak: 220 kr

Totalt: 2457 kr

Vær oppmerksom på at behandlingen ikke er ferdig, men du blir kvitt tannsmerten. En rotfylling tar mellom 2-3 besøk inntil tannen er helt ferdigbehandlet. Du vil få et prisoverslag på resten av behandlingen.

Om du har hull i tannen der en fylling skal lages:

Det avhenger av hvor stort hullet er. Dette er eksempel på et mellomstort hull.

Fylling på en flate: 1345 kr
Bedøvelse: 199 kr
Hygienetiltak: 220 kr

Totalt: 1764 kr

Dette forutsetter at behandlingen er avtalt tidligere etter en fullstendig undersøkelse og ikke er et akutt besøk. Ved akutt besøk må en undersøkelse og et røntgenbilde legges til, som vist ved eksemplet under akutt tannverk.

Fjerning av tann ved akutt besøk (dvs ikke planlagt fra før på en undersøkelse-time):

Akutt undersøkelse: 499 kr
Røntgen: 159 kr
Komplisert fjerning av tann: 1890 kr (dette avhenger av hvor kompliserte anatomi tannrøttene har og om det ikke trengs en kirurgisk tanntrekking)
Bedøvelse: 199 kr

Totalt 2747 kr

Du finner fler eksempler på forskjellige behandlinger og priser under «Hva koster et akutt besøk». Dette for at du skal vite hvilke koder som kombineres med hverandre ved en tannbehandling.

Sist endret: fredag 3 mars, 2023
Publisert av: Majorstua Tannlegene